неделя, 3 февруари 2013 г.

Децата в Bromsgrove International Summer School

Защо е важно лятото?


С началото на лятната ваканция много от нас се приготвят за слънчевите плажове и приключения. Ученето на децата остава много назад в списъка ни с дейности, защото за голям процент от родителите образованието е дело на училището и то само по време на учебната година.

Ние от Summerly International Learning обаче искаме да ви напомним, че лятото и ваканцията са едно чудесно и много важно време за да помогнем на децата и младежите да се мотивират и да учат в една забавна и обогатяваща социална среда. Това, което не са успели да научат през годината, езиковата бариера, която не могат да преодолеят в една ежедневна среда, спортът, който не са успели да тренират колкото искат, всичко това те получават с езиковите ваканции.

Незабравимите спомени и приключения, както и приятелствата с деца от цял свят са само очевидните ползи за децата.

Важна част от ролята на езиковите ваканции е да не се допусне така наречения Summer Learning Loss – Лятна загуба на обучение. Това е процес, който води до загуба на академични умения и знания по време на лятната ваканция, провокирана от дългия период на липса на обучение и загубата на навиците за придобиването му.

Съвременните педагози и психолози са на мнение, че продължаването на обучението на децата в този период, под формата на летни лагери и ваканции е от изключително значение за константното напредване на развитието на децата.

Процесите на мотивация, придобиване на нови знания, разширяване на интересите на децата и младежите протичат най-ефективно в една обстановка, която съчетава балансирано както академичното, така и спорта, изкуствата и забавленията.

Създаването на навика у децата, че придобиването на знания и умения е нещо ценно, което се случва непрекъснато и не само в класната стая, полага основите на едно съзнание за усъвършенстване и учене на нещо ново цял живот – lifelong learning.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

В края на една добра година -благодарим Ви за доверието! 2017-та година бе изпълнена с предизвикателства и приключения за екипа на  Summ...