сряда, 2 септември 2015 г.

Как се влиза в най-добрите бординг училища в света?

St. George's School, Швейцария
Имайки предвид, че Швейцария и Англия са дом на най-престижните средни пансионатни училища в света, не е изненадващо, че много семейства от България, а и от цял свят, имат желание да изпратят децата си да учат там. Местоположението на училището обаче, в никакъв случай не е гаранция за неговите академични качества.
В двете страни има определен брой учебни институции, които през годините са се утвърдили като училища, които развиват и подготвят младежи, с огромни перспективи.

Влизането в такива световно утвърдени учебни институции обаче, далеч не е толкова просто. Осигуряването на средства за таксите не гарантира приема на децата.

Тези училища имат сериозен процес на подбор и оценка, който цели да изясни дали кандидатите са академично и социално подготвени за живота в тяхното училище.

Мотивацията, знанията, възможността за академична и социална адаптация са от ключово значение за приема.
За да помогнат на семействата, които се интересуват от подобна възможност, образователните консултанти от Summerly International Learning предоставят кратко описание на процеса на подбор, оценяване и подготовка за кандидатстване.

Тестове, изпити, есе
Повечето училища тестват кандидатите по английски език и математика. Компютъризиран тест за интелигентност често присъства в списъка с изискванията. Той е нужен, за да насочи училището към вродените способности в области като математическа грамотност, вербално мислене и възприятие у кандидатите. И докато за теста за интелигентност няма как да подготвите детето си,
ние силно препоръчваме подготовка за изпитите по английски език и математика, особено в частта математически понятия на английски език и писане на есе/ кратък тест на английски език.

Интервю
Като част от първоначалния процес на подбор, децата са интервюирани, най-малко веднъж. Те могат да очакват редица въпроси; някои могат да бъдат академични, други въпроси са може да се фокусират върху интересите на детето извън училище, талантите му и т.н. Умението на децата да се изразяват коректно, не само граматически, но и смислово, с добри обноски и език на тялото са ключови за тяхното представяне.

Оценки и справки от училище
Училището ще иска да се информира за оценките на кандидата в настоящото му училище, за да получи доказателства за академичния му потенциал, отношението му към учебния процес и съучениците му, както и за в цялостното представяне.
St. George's School, Швейцария
Тук вие можете единствено да подхранвате академичния потенциал на детето си от ранна възраст, да го насърчавате да взима участие в редица училищни дейности и да бъде активен член на училищната общност.

Интереси
Независимо дали са академични в дадена област като математика или литература, спортни - усилено практикуване на даден спорт, артистични или музикални, всеки талантлив млад човек, който търси място в елитно училище трябва да има изявени интереси в дадена област. Според водещите училища в света, тези интереси трябва да бъдат подхранвани и насърчавани. Добри спортисти, талантливи музиканти или социално активни млади хора, които имат с какво да обогатят училищната общност - това е задължителен компонент на всяка кандидатура.

Процесът на подбор и оценяване е различен във вс
яко училище. Често са необходими и препоръки, сертификати и други. Ние силно препоръчваме всяко семейство да подходи с необходимата сериозност към една подобна кандидатура. Проучване и посещение на училището са задължителни, а за да се адаптира по-лесно детето към една коренно различна среда могат да помогнат и езиковите или академични ваканции в даденото училище или държава преди това. Родителите, тяхната помощ, подкрепа и любов са основополагащи за всеки един успех на децата.
Приемът в отлично училище, може да се постигне до голяма степен с тяхната помощ и да даде на децата най-добрия старт в живота, както и да им отвори вратите към най-елитните университети в света.



Автор: Деница Проданова, Summerly International Learning 
http://www.summerlylearning.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

В края на една добра година -благодарим Ви за доверието! 2017-та година бе изпълнена с предизвикателства и приключения за екипа на  Summ...