понеделник, 4 февруари 2013 г.


Защо спортът е важен за децата?

Понятието „игра“ когато днешните родите бяха деца беше доста по-различно, от това което децата имат за играта днес. Видео игрите, компютърните игри, фермите в таблетите и безбройните приложения промениха представите на децата за игрите.

Манчестър Юнайтед ФутболниУчилища: 
футболни лагери с английски език
И докато безспорно някои, макар и малко от тези игри развиват въображението на децата, спорта и физическите игри остават незаменимо важни за физическото и психическо развитие на децата и младежите.

Защо спортът е важен?

Спортуването оказва благотворно въздействие върху децата през целия им живот в много сфери  

Здравето

Всички знаем, че физическата активност е полезна и изключително важна за развитието на децата. Редовното спортуване ги предпазва от затлъстяване, способства за правилното развитие на мускулатурата и костите, подобрява координацията им. Децата имат много енергия, която е важно да изразходват по правилен начин. Умственото им натоварване в училище трябва да бъде балансирано с физическо натоварване, за да могат да си почиват активно.

Социализиране

Спортуването е чудесен начин за децата да направят нови приятелства и да развият социални умения като лидерство и отговорност към общността. Екипните спортове провокират у децата съзнанието, че са част от общ екип и им показват ролята на всеки съотборник за общия успех. Изследвания показват, че разбирането на процесите на съревнование и конкуренция по време на колективните спортове оказват положително влияние върху живота на децата и социалното им развитие извън игрището.

Академични ползи  


Според изследване публикувано в сп. „Социология на образованието“ през 2012г. редовното спортуване при децата повлиява положително тяхното представяне в училище. Спортът оказва много по-благотворно въздействие от всички други извън-учебни дейности. Спортът учи децата на дисциплина и полагане на усилия. 
Това съзнание остава у тях за цял живот, а любовта към спорта и движението, за нея можем само да кажем, че който я даде на детето си му дава здраве за цял живот!




Няма коментари:

Публикуване на коментар

В края на една добра година -благодарим Ви за доверието! 2017-та година бе изпълнена с предизвикателства и приключения за екипа на  Summ...