четвъртък, 16 юли 2015 г.

Пътят към международното образование - как да изберем училище в чужбина, което пасва на нашето дете? (част 1)

Периодът на средно образование, често се оказва ключов за развитието на амбиция, формирането на ценности , желания, интереси и мечти у децата. Често, средата в която живеят и учат младежите, се оказва еднакво важна с нивото на академичното им образование.

Именно промяна на средата на децата, високото качество на образованието и възможностите за спорт, изкуства и извънкласно дейности, са водещите причини за много родители да поискат да изпратят децата си да завършат средно
то си образование в чужбина.

Но как да изберем училище, което да е образователно, социално и емоционално подходящо за конкретното дете, училище, което "пасва" на ученика и ще му позволи да учи, да расте и да успее в една обогатяваща, вдъхновяваща и подходяща среда? 

Именно на този въпрос ще се постараем да отговорим с помощта на образователните експерти от Summerly International Learning - център за семейно консултиране за средно образование и езикови , спортни и академични ваканции в чужбина.

Има няколко въпроса, на които родителите трябва да си отговорят при избора на училище в чужбина за тяхното дете, които от Summerly намират за важни.

Как избираме училище?

Въпроси към Вас
, родителите:

1. Какво училище търсим - пансионатно (бординг) или дневно?
Какъв да е езикът на преподаване (много училища в Германия, Австрия, Испания и Швейцария предлагат англоезични програми на обучение, в Швейцария се предлага преподаване и на немски, френски и италиански език)
2. В коя държава? Било ли е детето там преди? Харесва ли му?
3. По каква програма за средно образование бихме искали да учи детето ни и съответно каква диплома да получи? Защо? (ако не знаете разликите, вашият образователен консултант ще ви помогне)
4. Какъв е бюджетът с който разполагаме?
5. Коя инвестиция в средно образование е най-печеливша в дългосрочен план? (в много държави в Европа, като Германия, Швейцария и Австрия висшето образование е безплатно или с много приемливи такси)
6. Как да мотивираме и подготвим детето си, така че да учи с желание и да вземе максимума от предоставените му възможности?
7. Иска ли детето ни да учи в чужбина? Защо? Какво мисли, че го очаква там? Разделяло ли се е нас за определен период от време преди?

Отговорите на тези въпроси, ще ви дадат реална представа откъде да започнете процеса на избор на училище в чужбина. На-важното в него е да вървите ръка за ръка с детето си и да взимате решенията заедно.

Независима консултация с образователен експерт също е препоръчителна, защото доста често интернет страниците на училищата и мненията на други родители не дават съвсем точна информация, споделят от Summerly International Learning.

Именно затова консултантите в Summerly International Learning са със семействата, с които работят, през целият път на образователно планиране - от избора на програма и учебна институция, подготовката на кандидатурата, водене на кореспонденция, подготовка и мотивация на децата за изпити, есе и интервю, до превод и придружаване на място в съответното училище.

Повече информация за средното образование в чужбина и семейното образователно консултиране от Summerly International Learning може да намерите на:

Тел: 0877 92 93 98
www.summerlylearning.com

info@summerlylearning.com
Бул. Никола Вапцаров 17-21, София

Няма коментари:

Публикуване на коментар

В края на една добра година -благодарим Ви за доверието! 2017-та година бе изпълнена с предизвикателства и приключения за екипа на  Summ...