понеделник, 2 декември 2013 г.

5 причини да изберем езикова ваканция за децата си

Незабравимите спомени и приключения, както и приятелствата с деца от цял свят са само очевидните ползи за децата от езиковите ваканции в чужбина. Ето нашите основни 5 причини!



1. Децата „проговарят“ по време на езикова ваканция – когато са в среда, в която всички говорят чужд език, някои добре, други зле, но никой не се притеснява да говори, защото има какво да каже, децата бързо и без стрес преодоляват езиковата бариера.
2. Учат „живия“ език – в класната стая, децата могат да научат всички видове растения, плодове и зеленчуци, но когато попаднат в ситуация, която трябва да кажат какво искат за обяд на езика, който учат, те мълчат. По време на езиковите ваканции децата учат „живия“ език – този, който им е необходим в ежедневието, за да се грижат за себе си и да общуват.
3. Стават самостоятелни – сами в нова държава с куп непознати. Колкото и страшно да звучи това за някои деца, а и родители, по време на езиковата ваканция децата имат изключителния шанс да придобият самостоятелност и да се грижат отговорно за себе си, а и за приятелите си. Това преживяване им дава чувство за увереност и мотивация, а родителите им често отбелязват, че са пораснали дори и за 2 седмици.
4. Разширяват кръгозора си – приятели от цял свят, нови култури и преодоляване на различията. Децата стават част от света, учейки се да комуникират на само на друг език, но и с нови и различни от тях хора. Виждат нови култури и добри практики, които стават част от тях завинаги.

5. Продължават да учат езика дори у дома – как да останат във връзка с новите си приятели до следващото лято? Много от децата си пишат писма и поддържат връзка с международните си приятели дълго след края на ваканцията. Това е един чудесен начин да пишат и четат на чуждия език, с единствената мотивация – да общуват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

В края на една добра година -благодарим Ви за доверието! 2017-та година бе изпълнена с предизвикателства и приключения за екипа на  Summ...